Aktualitások, friss információk

 

Tisztelettel köszöntjük kedves látogató, kedves horgász társunk!

Oldalunk immár 2009-től működik, s rajta keresztül szeretnénk minden érdeklődő horgász és nem horgász számára friss, aktuális információt nyújtani a nagykaposi horgász alpszervezet életéből, munkájából apró-cseprő gondjaiból. Naprakész információkkal szeretnénk szolgálni mindarról ami a horgászattal összefügg: telepítés, engedélyek kiadása, horgász szezonok stb. Előre is köszönjük az Önök ötleteit, hozzászólásait, melyekkel munkánkat javítani tudjuk. Internetes oldalunkat folyamatosan frissítjük.


Görbüljön a bot!

Értesítés!

Tisztelt MO SRZ tagok,
2020. 2. 22-én, szombaton, brigádmunkát szerveztünk a Lykotex - Vaján 4-1122-1-1 sz. revíren. Gyülekező reggel 8:00 órakkor a volt Lykotex bejáratiporta előtt.
A brigád célja a horgászhelyek és a bekötőút kitisztítása a bozóttól, a revír értesítő táblák kihelyezése és hulladék gyűjtés.
Mindenki hozzon magával munkavédelmi kesztyűt, a munkaeszközökről, a brigád vezetője, Jevcsák Károly gondoskodik. Részvételi szándékukat jelezzék a következő telefonszámon: 0908 344 493.
Görbüljön a bot!


Értesítés!

Tisztelt MO SRZ tagok!
Értesítjük Önöket, hogy az évzáró gyűlésünket 2020. 3. 14-én, azaz szombaton a Družba hotelban tartunk, 7:00 órai kezdettel, 8:00 óráig lehet bejelentkezni. Várjuk a minél nagyobb részvétet, a rendes és tisztességes viselkedést a gyűlés egész ideje alatt.
Az évzáró programja:

 1. Megynitó
 2. A gyűlés vezetőségének és egyes bizottságok (mandátum, javaslattevő) megválasztása
 3. Az MO SRZ 2019-es évi munkájának beszámolója
 4. Jelentés a 2019-es gazdálkodásról, és a 2020-as költségvetési javaslat
 5. A halgazda jelentése a 2020-as halasítási tervekről
 6. Az ellenőrző és revíziós bizottságok jelentése
 7. A halőrség vezetőjének beszámolója
 8. A fegyelmi bizottság vezetőjének beszámolója
 9. Az LRU verseny vezetőjének beszámolója
 10. Elismerések átadása, tombola húzás
 11. Szünet
 12. Vita
 13. A javaslattevő bizottság jelentése
 14. Határozattétel
 15. Befejezés


Értesítés!

A halőrök ellenőrző útja televíziós kísérettel.
Bővebben itt.


Értesítés!

Tisztelt MO SRZ tagok,
ezúton értesítjük Önöket, hogy Horgászati rendtartásunk 2020. 1. 1. változott, ezért kérünk mindenki, hogy nézze meg a szlovák oldalon a változásokat.


Értesítés!

Tisztelt MO SRZ tagok,
ezúton értesítjük Önöket, hogy a horgászengedélyeket a 2020-as évben
Minden hétfőn 10:00 órától 15:00 óráig,
és minden szerdán 10:00-től 16:00 óráig,
árusítjuk.

Kezdés 2020. január 8. szerda 10:00 - 16:00 azért, mert 2020. 1. 6. hétfő ünnep.


Értesítés kedves Sporhorgászok!

 

Ezúton tesszük közzé a hagyományos versenyeink eredményeit LRU kategóriában, amelyeket 2019. 31. 8-án és 9. 1-én a Laborc versenypálya szakaszán rendeztünk meg, a Lykotex mögött.

Feder Copus Cup 2019. 8. 31.Klikk ide

Copus Cup 1. 9. 2019Klikk ide

Görbüljön a bot!


Meghívó!

 

A fiatal Horgászok Körébe

Klikk idea részletekért

Felhívás!

 

Felhívjuk a figyelmet egy új betegségre, főleg a ponty féle halaknál.

Klikk idea részletekért (szlovák nyelven)

Értesítés

 

A Nagykapos-i MO SRZ értesíti tagjait a horgászati jog alkalmazásának kivételéről a
"PR Ortói tó mint természetes rezevátum" területre, amit szervezetünk kért 2018. 05. 04-én és érvényes 2023. 12. 31-ig. Ezt a kivételt a Kassa megyei környezetvédelmi hivatal adta ki és mindaddig érvényes míg valamilyen kihágás miatt vissza nem vonja a környezetvédelmi törvény 82. §-a 12 bekezdése alapján. Kérünk mindenkit figyelmesen olvassa el a határozatot és igyekezzen betartani a a törvény előírásait.
Görbüljön a bot!

Klikk idea részletekért


Felhívás!

 

A Nagykapos-i MO SRZ szigorú TILALMAT hirdet a tagjai számára a halak etetésére nem természetes eszközökkel, mint savanyított kukorica, kutyák és kisállatok számára készített granulátomok. Fokozottan érvényes ez a TILTÁS az 5-ös és 3-as fokozatú védetséget élvező revíreken, Ortó, Zugó ahol a természetvédelmi törvény értelmében ez egyébként is TILOS. Nem ajánlott az ilyen etetés az egyébb állóvizeken sem.
Minden MO SRZ tag, aki nem tartja be ezt a TILTÁST, és szervezetünk alapszabályzatának előírásait a horgásztról, vagy nem hajlandó az előírások betartására az ellen szabályszegési eljárást indítunk és az idevonatkozó szankciót fogjuk kimérni.
A fegyelmi rendtartást a SRZ Tanácsa adja ki az Alapszabályzat 8.§, 11 bekezdésének értelmében.

Görbüljön a bot!


Értesítés

 

A vendég engedélyek kiadásának helyszínének változása
az MO SRZ Nagykapos és a Z. Sirava összszervezeti revírekre.
Értesítjük a szervezetünk tagjait és a nem tagokat is, hogy a PVE (ponty vendég engedély) engedélyeket megvásárolhatják a "Predátor" horgászbolt új címén, a téglagyár melletti magánterületen a csicseri utcán a szennyvíz telep mögött.
Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 0917804032.

Görbüljön a bot!

Figyelmükbe ...

 

A halak elvitelének grafikonja

Klikk ide


Figyelmükbe ...

 

Beszámoló az évzáró taggyűlésről, 2019. 02. 16.

Klikk ide

Értesítés!

 

Értesítjük MO SRZ tagjainkat,
hogy be lehet kapcsolódni a brigád munkába, lékvágás és léktisztítás, hétközben is.
Jelentkezni a halgazda telefonszámán 0908 208 818, vagy a brigádfelelős telefonszámán 0908 344 493 lehet.
Görbüljön a bot!

Értesítés!

 

A Szlovák Köztársaség Környezetvédelmi Ministériumának 381 sz. Rendelete, 2018. november 29-től. ami a 216/2018 számú halgazdálkodási törvény és a 455/1991 sz. kézműves vállalkozások törvénye (kézműves törvény) végrehajtására szolgál.
Görbüljön a bot!
Babiak Béla, az MO SRZ Nagykapos titkára

Klikk ide, szlovák nyelven


A figyelmükbe !

 

Információk a közös horgászati előírásokról Spoločný rybársky poriadok, ami 2019. január 1-vel lép hatályba, tartalmazza az összes szervezeti revírt. Minden megvásárolt engedélyhez adunk majd egy ilyen előírást.

Spoločný rybársky poriadok


Ezen a linken letölthető az agész új horgászati törvény és végrahajtó utasításai.

Zákon o rybárstve

Értesítés!

 

A SRZ RADA szlovák horgászszövetség XII. közgyűléséről beszámoló 23.-25.11.2018.

Klikk ide


Értesítés!

 

Garázs építés

Klikk idem


Tisztelt MO SRZ V. Kapušany tagok!

 

A lenti linkekre kattintva megnézhetőek azok a javaslatok, amiket szervezetünk ajánl a horghászati előírásokhoz. A mi javaslatainkat színesen láthatják.
Görbüljön a bot!

Stanovy SRZ (alapszabály), Vyhláška 2019rendelet


Értesítés!

 

Tisztelt MO SRZ V. Kapušany tagok

Ezúton tudatjuk szervezetünk tagjaival, hogy szervezetünknek van működő Facebook oldala, két adminisztrátorral, akik a friss információkat és szervezetünk életének eseményeit töltik fel az oldalra. Ez egy zárt csoport és csak szervezetünk tagjai lesznek és lehetnek benne. Őket ismerősnek jelölés után veszik fel a csoportba az adminisztrátorok.
Kérünk ezért minden tagunkat, hogy csak értelmes megjegyzéseket küldjenek ide, mert a sértő, provokatív bejegyzéseket azonnal törölni fogjuk. Ezúton is szeretnénk Önökkel friss értesítéseket, híreket, képeket, videókat elsőkézből megosztani.
Megértésüket köszönjök.

Klikk ide a Facebook-ra

Görbüljön a bot!


Figyelmeztetés!

 

Felkérjük horgásztársainkat, akik a „Deregny-i erdő“ 4-1121-1-1 sz., revírt látogatják, ami a "Ráski mocsár" 4. kategóriába sorolt, táblákkal jelölt, fokozottan védett területen található, és érvényes rá hogy gépjárművekkel a területre behajtani tilos, ezen szabályzás fokozott betartására. A tilalom megsértése esetén a Vihorlat tájvédelmi terület alkalmazottai és a horgászszervezetünk halőrei büntetést fognak kiszabni.


ÉRTESÍTÉS!

 

A nagykaposi MO SRZ értesíti tagjait, hogy a taggyűlés határozata alapján amit 2018. 02. 10-én tartottunk megvásároltuk 2018. 03 6-án a Mitsubishi L200 2.5 DI-DOUBLE, (11/2009) ára 10 000Eur, terepjáró gépkocsit. A gépkocsit leginkábba halasítás és a halőrök munkájánál fogjuk kihasználni.

MO SRZ Nagykapos, titkár


Értesítés!

 

XXIV. Női Horgász Világ Bajnokság Szeged

Részletek itt


Értesítés!

 

Elkezdtük a "Horgász ház" kerítésének felújítását, a régi, már nagyon rossz állapotban volt. Ezúton köszönjük a Nagykapos városi hivatal anyagi támogatását tervünknek megvalósításában, melyben elévülhetetlen érdemei vannak Hudák Gyula alelnökünknek és a kivitelező csapatunknak id. Jevcsák Károlynak, ifj. Jevcsák Károlynak és Iván Józsefnek.
Gazdagítsuk, gondozzuk közös vagyonunkat, ami reméljük eredményesen fogja a következő generációkatis.
Görbüljön a bot!


Felhívás!!!!

 

A nagykaposi MO SRZ a következőre hívja fel tagjai figyelmét.
Az OR Nagyráska mellett elterülő mezőgazdasági terület bérlője az adott területre állami támogatást kért. Ezért nyomatékosan felkéri a horgász szervezet horgászait, hogy ha a vízfelületet gépjárművel közelítik meg, akkor azt csak a kizárólag a termőterületen kialakított nyomvonalon tegyék, és ne a bevetett területen keresztül. Azok, akik a tiltás ellenére legázolják a vetést, azoknak felírják a járművük rendszámát, és a kár megtérítéséért bírósághoz fordulnak. A legázolt vetésre nem vonatkozik az állami támogatás!
Ezúton kérjük a tagjainkat a felhívás betartására!
Mindenkit kérünk a felhívás komoly kezelésére, mert a felelőtlen tettek csak tagjaink és szervezetünk hírnevét csorbítják.

MO SRZ Nagykapos.


Felhívás!!!!

 

Védett ragadozó madár költőhelyének védelme. A Nagymihályi Járási Környezetvédelmi Hivatal felhívja a figyelmünket a Barna kánya fészkelőhelyére a ráskai ártéri erdőben. Kérjük szervezetünk tagjait, a figyelmeztetés fokozott betartására június végéig, a kicsinyek kikeléséig. A mellékletben megnézhető a kérdéses terület.

A hivatal levele OU-MI


ÉRTESÍTÉS!

 

A SRZ Tanács titkára a Kassa kerületi vezetőségi gyűlésen, Kassán 2017.01.28-án, ismertette azt az RTVS-szel kötött szerződést, ami arról a televíziós műsorról szól, ami a „kettes” (STV2) csatornáján indul „Na rybách – Petrov zdar” címmel 2017. 02. 12-én. Ebből adódóan kérte az alapszervezetek vezetőit, hogy működjenek együtt a műsort készítő csapattal, ha az alapszervezethez tartozó területen forgatnának.


Értesítés

 

A EVO Vaján Laborc - Melegvíz - szakaszán elvégzett laboratóriumi mérések eredményei a PCB anyagok kimutatására a halak testében.


Klikk ide


Figyelem!

 

A Vaján-i hőerőmű vezetősége szúrópróba vizsgálatot végzett a külső területein, ahol szervezetünk horgász revírjei vannak a „Melegvíz 4-1550-1-1” és a „Laborc 1. sz. 4-1120-1-1”. Itt a parton szemetet találtak horgászaink után, terep rendezést – horgászhelyek kialakítása (szigorúan tilos főleg a befolyó és kifolyó kanálisokon!). Ebből adódóan a hőerőmű vezetősége jogosan döntött úgy és adott utasítást a biztonsági szolgálat vezetőjének, hogy kiutasítsák horgászainkat a területről a szervezetünk és a hőerőmű között lévő szerződés megszegése miatt. Hasonló hozzáállással más területeket is elveszíthetünk, pl. Ortó. Köszönhetjük ezt magunknak, természetesen kivétel a rendes becsületes horgászkollégáknak. Csak megjegyzem, hogy a biztonsági alkalmazottak már hónapok ótta gyűjtik a rendetlen horgászok után a szemetet, neveket nem itt, hanem a közgyűlésünkön fogok mondani.


Értesítés!

 

A szlovákiai Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hatóság felhívására október elején, a nagymihályi kirendeltségre 3 mintát vittünk, azokból a halakból, amiket az EVO Vaján melletti kifolyó csatornából 4-1550-1-1 vettünk. Ez a hal vizsgálat 5 évente ismétlődik előre meghatározott vizekből a PCB anyagok megállapítására egész Szlovákia területén. Az eredményeket novemberben fogjuk megkapni.


Értesítés!

 

Beszámoló az iszaptalanításról


Figyelem!

 

Felhívjuk a brigádmunkások figyelmét a ledolgozott idővel kapcsolatban, beírásra a tényleges idő kerül.

Például: Ha a brigád 8:00-kor kezdődik és 12:00-ig tart, akkor 4 óra lesz beírva (a munka nehézségétől függően) és a többi 4 órát másik brigádon kell ledolgozni. Csak ezután adjuk vissza az előleget. Ennek az oka a csekély részvétel a brigádokon. Minden tagunknak kötelezően 8 órát kell ledolgozni!!


Értesítés!

 

Szerződés aláírás a

MO SRZ Királyhelmec és MO SRZ Nagykapos között


Értesítés!

 

Szerződés aláírás a

MO SRZ Ágcsernyő és MO SRZ Nagykapos között.


Értesítés!

 

Az Ortó körüli bekötőút és parkoló kialakításának határozata:

Hivatali végzés
A kijelölt terület térképe